The New Minded The New Minded The New Minded The New Minded The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Mini Giveaway Acrylic Painting by Ema

  Mini Giveaway Acrylic Painting by Ema Jom sama-sama memeriahkan lagi untuk sertai giveaway yang sedang berlangsung ni. 

Pengikut

Catatan terbaharu

SEGMEN : Pencarian Bloglist By Izatie Salim

  SEGMEN : Pencarian Bloglist By Izatie Salim Klik link diatas utk join. 

SAYANG GIVEAWAY BY SYEEDA SANIEY

  SAYANG GIVEAWAY BY SYEEDA SANIEY Jom sama-sama memeriahkan lagi segmen giveaway yang sedang berlangsung ni.. 

Giveaway by Rasyidahsheresimpleblog

  Giveaway by Rasyidahsheresimpleblog Assalamualaikum, jom sama2 kita memeriahkan lagi Giveaway by Rasyidahsheresimpleblog. Tak lama lagi dah nak tamat dah ni. Klik dekat atas ya untuk join. 

Giveaway by Blog Tangan Gebu

  Giveaway by Blog Tangan Gebu Assalamualaikum dan salam sejahtera, Jom sama-sama kita memeriahkan lagi Giveaway by Blog Tangan Gebu yang akan tamat pada 31 January 2021.  Kenapa saya join? Sebab nak bina semula networking dekat blogger ni.. huhu.. dah lama sgt tinggal blog.. Untuk join sila click baneer di atas ya. 

Phone Casing Untuk Yes Altitude 3

  Yes Altitude 3 Assalamualaikum dan Salam sejahtera,  Hari ini saya ingin berkongsi sedikit mengenai bagaimana dan dekat mana nak cari casing untuk phone yes Altitude 3 ni kan? Buat mereka yang mencari phone casing ni memang agak sukar sebab telefon ni hanya dijual di Yes Telco sahaja lagi satu tak berapa nak femes sangat model handphone ni. Jadi nak cari casing dia dekat pasaran memang agak sukar. So kita terpaksa menggunakan kreativiti dan kreatif sendiri untuk mendapatkan casing yes altitude 3 ni.  Semalam saya telah cari satu-satu model telefon yang betul-betul sesuai dan ngam dari model oppo, Huawei dan redmi 6. Memang ada yang boleh masuk tapi ketebalan handphone jenis ni agak nipis berbanding telefon Yes Altitude 3 ni yang agak tebal.  Jadi, alhamdulillah saya telah jumpa satu casing dari model iphone 12 6.1 dimana size dia sama dan tebal pun sama so casing tu masuk memang ngam terus. Cuma perlu diubah suai sedikit seperti port earphone, usb charge dan button.  Boleh tengok i

Giveaway Selamat Tinggal Moratorium by Ct Cheery!

  Klik banner untuk join ya.

Feri Di Pulau Pinang

  Feri Di Penang Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera, Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman menaiki feri di penang. Lama tak jejak kaki di penang banyak juga perbubahan di pulau pinang ya. Feri penang sekarang ni di bawah seliaan prasarana. Feri di cat baru cantik la banyak design di body nya tu.  Tambang dewasa RM1.20 manakala kanak-kanak 60 sen. Jika dari pulau nak ke seberang tak payah bayar, tapi dari seberang nak ke pulau baru bayar. Kiranya harga tu untuk round trip la gitu. So bila kira sehala 60 sen untuk dewasa 30 sen untuk kanak-kanak. Kira murah sangat la tu kan.. Bila datang penang ni kalau tak naik ferry kira tak lengkap la visit ke Penang. Mesti kena naik ferry baru syiok.  Hari tu bawak anak-anak dengan isteri naik ferry nasib mereka tak mabuk laut.. haha..  Bila dah sampai di seberang ada satu terminal sentral, dekat situ ada shoplot mall banyak diantaranya 7-Eleven, watson, mr diy, kedai makan dan ada kedai lain-lain. Konsepnya lebih kurang sama macam kl sentral

Kad Touch n Go Ada Expired Date?

  Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera, Buat mereka yang tertanya kad touch n go ni ada expired date ke?  Jawapanya, iya. Kad touch n go ada expired date.  Dekat mana nak tengok expired date kad touch n go? Boleh lihat dekat belakang kad touch n go ada tertera exp date untuk kad anda tu.  Dia punya format MM/YYYY month and year.  Lama saya guna kad touch n go ni masa perlancaran 1 Malaysia dulu.. masa ni ayah yang beli kad ni pastu dia bagi saya untuk guna sampai la ke sekarang ni..  Untuk proses penukaran kad touch n go yang expired ni boleh terus ke kaunter touch n go hub di nu sentral, kl sentral.  Kos pernukaran kad baharu adalah percuma.  Baki kad akan dimasukkan ke dalam akaun bank anda ataupun transfer ke kad baru. Itu kena refer dengan pegawai disana sebab dia ada criteria dia. Macam saya, pilih untuk transfer ke bank sebab date exp tu lama lagi gitu..  Okay buat mereka yang ada banyak kad touch n go tapi dah expired boleh terus pergi tukar ya.. tak perlu pergi beli baru.. semo

New domain ahmadhasif.tk

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera, Lama tak update web ni.  Untuk makluman domain yang lama tidak lagi diguna pakai sebab terlupa nak renew.. haha.. baru perasan dah expired rupanya. Lantaran itu, kita guna balik domain yang pernah dipakai sebelum ni iaitu ahmadhasif.tk , alhamdulillah belum ada orang guna lagi. Hehe.  Tapi agak penat la nak build back ranking dan lain-lain.. huhu.. takpela slow-slow la rebuild dari bawah.. sayang juga sebab domain lama tu dah hampir lebih 5 tahun juga guna domain tu siap dengan email semua guna domain tu.. haha.  Its okay build semula dari bawah.  Buat mereka yang hendak hubungi saya boleh tekan dibahagian contact us utk lebih lanjut ya.. info akan update disana..  Maaf atas kesulitan ini..

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner